Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Βιομηχανία: Η εξοικονόμηση από μισθούς, δίνεται για ρεύμα και φυσικό αέριο!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επιβεβαιώνοντας ότι πέρα από το μισθολογικό, κύριο ρόλο στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης παίζουν το ενεργειακό και το μεταφορικό κόστος, οι φορολογικές επιβαρύνσεις, το επίπεδο ψηφιακών παροχών και ο γραφειοκρατικός λαβύρινθος. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μεγάλο μέρος απʼ όσα εξοικονόμησε η ελληνική βιομηχανία την τελευταία τετραετία σε εργατικό κόστος, το απορροφά πλέον η αύξηση του ενεργειακού κόστους! Στο συμπέρασμα αυτά καταλήγουν οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας, με το αίτημα για φθηνή ενέργεια να επεκτείνεται πλέον και εκτός των πολύ ενεργοβόρων επιχειρήσεων, σε όσες δηλαδή δεν πραγματοποιούν μεγάλες καταναλώσεις.

Το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό. Πριν από τέσσερα χρόνια βιομηχανία της Κομοτηνής πλήρωνε για εργατικά 7 εκατ. ευρώ το χρόνο και 1 εκατ. ευρώ για ενέργεια. Σήμερα, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Μετά και τις μειώσεις του εργατικού κόστους στις οποίες προχώρησε για να καταστεί βιώσιμη, καταβάλλει για μισθούς 6 εκατ. ευρώ το χρόνο, αλλά για ενέργεια 3,5 εκατ. ευρώ! (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5031714/biomhxania-osa-eksoikonomhsame-apo-perikopes-misthwn-ta-dinoyme-gia-reyma-kai-fysiko-aerio/

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS