Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Καταδίκη της βίας

Όταν ένας υπουργός δέχεται υβριστική επίθεση και ασκείται σωματική βία σε βάρος του από άτομα που προφανέστατα βρέθηκαν προσχεδιασμένα στον συγκεκριμένο χώρο και τη συγκεκριμένη ώρα, το λιγότερο που προσδοκά κανείς ν΄ ακολουθήσει είναι μια σκληρή και κατηγορηματική καταδίκη του γεγονότος από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο. Διότι κάποτε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι δεν νοείται ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Δημοκρατίας όταν η βία και η χυδαιότητα υποκαθιστούν τον πολιτικό διάλογο.

Δεν πρέπει να εξέπληξε η χθεσινή επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας. Δυστυχώς, τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό προδιαθέτουν και για χειρότερα. Που ενδεχομένως και να μην τα αποφύγουμε αν κόμματα και πολιτικοί δεν συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους και δεν συμπεριφερθούν με την υπευθυνότητα που επιβάλλει η κρισιμότητα της περιόδου την οποία βιώνει η χώρα.

Η ευθύνη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής για την κλιμακούμενη οξύτητα είναι διαπιστωμένη και καταγεγραμμένη. Τα αλλεπάλληλα και πρωτοφανή σε ένταση επεισόδια μέσα στη Βουλή δεν αποτελούν τυχαία περιστατικά, αλλά μεθοδευμένες προκλήσεις που επιδιώκουν να εξωθήσουν ακόμη και σε ανεξέλεγκτες πράξεις και συμπεριφορές.

Τρόπος αντίδρασης υπάρχει. Και είναι ένας και μοναδικός: η αποφυγή με κάθε τρόπο και από οιονδήποτε πράξεων και συμπεριφορών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε βιαιότητες. Τίποτα και κανένας δεν υποχρεώνει κόμματα και πολιτικούς να καταφεύγουν σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για να πλήξουν τους αντιπάλους τους. Αλλά όταν αυτή τη λογική επιλέγουν και αυτόν τον δρόμο ακολουθούν, τότε το μόνο που κάνουν είναι να καλλιεργούν το μίσος και να καθίστανται έμμεσα, αλλά συνειδητά, υπεύθυνοι για όσα αναπόφευκτα θ΄ ακολουθήσουν.

Η μόνη αποτελεσματική αντίδραση εναντίον της βίας είναι η ανεπιφύλακτη καταδίκη της και οι πράξεις και οι συμπεριφορές που την υποθάλπουν.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22786&subid=2&pubid=63861302

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS