Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Κίνητρα για επιστροφή των καταθέσεων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Από τα 72 δις που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει τον τελευταίο χρόνο περίπου τα 22. Κι επειδή η ρευστότητα κι η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, είναι πρακτικά κι όχι θεωρητικά, σημαντικότερη από την ηθικολογία (η υπερβολή στον ηθικό κίνδυνο κρατά αγκυλωμένη και την Ε.Ε.) θα πρέπει να δοθούν ισχυρά κίνητρα για την επιστροφή όσο περισσοτέρων γίνεται από τα υπόλοιπα 50 δις. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κυβέρνηση και τραπεζίτες αναζητούν λύση στο κρίσιμο ζήτημα της επιστροφής των καταθέσεων και επεξεργάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, σχέδιο επαναπατρισμού με ελκυστικά κίνητρα, ακόμη και την πλήρη φορολογική αμνηστία.

Το θέμα ετέθη από τις διοικήσεις των τραπεζών στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους τις προηγούμενες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η χορήγηση δανείων και η μείωση των επιτοκίων «απαιτεί την επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των καταθέσεων». Πηγές που συμμετείχαν στη συνάντηση υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «πρέπει να λύσουμε το ζήτημα αυτό. Υπάρχουν όμως κάποια θέματα με την τρόικα». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=249312&catID=2

 Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS