Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Πώς και γιατί τα αμερικανικά funds ποντάρουν στις ιδιωτικοποιήσεις μέσω του ΧΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τα funds οσμίζονται τις υπεραξίες που θα δημιουργηθούν στις ιδωτικοποιούμενες εταιρίες λόγω καλύτερης διαχείρισης, βελτίωσης ρευστότητας και μακροπρόθεσμων αναπτυξιακών πλάνων και τοποθετούνται εγκαίρως. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Γνωστά αμερικανικά επενδυτικά σπίτια επιστρέφουν στην οδό Αθηνών, ποντάροντας στις ιδιωτικοποιήσεις. Η αρχή έγινε με τοποθετήσεις στη μετοχή της ΔΕΗ και δευτερευόντως στον ΟΠΑΠ. Μάλιστα, οι αγορές στη ΔΕΗ γίνονταν όταν υπήρχε μεγάλος πωλητής από το εξωτερικό, ενώ ακόμα δεν είχε εκδοθεί το σχέδιο ιδιωτικοποίησης τριών φάσεων.

Αυτό ακριβώς το στοιχείο ενισχύει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι, οι Αμερικάνοι διαχειριστές είναι καλύτερα πληροφορημένοι σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ενώ αποτελεί πάγια άποψή τους ότι, τελικά η χώρα θα τα καταφέρει με το χρέος.

Την ίδια στιγμή στον ΟΠΑΠ, διαφαινόταν μια λύση για τα λαχεία, με την έγκριση της σύμβασης, ώστε στη συνέχεια να υπογράψουν ο ΟΠΑΠ και οι δυο εταίροι του (η Intralot και η Scientific).

Χθες Παρασκευή, τα ίδια funds έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους τόσο στην ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ, ενώ στο στόχαστρο μπήκαν και τίτλοι που είναι γνώριμοι στους ίδιους διαχειριστές, όπως οι Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Frigoglass και Σιδενόρ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: NEWMONEY.GR
http://www.newmoney.gr/article/18667/pos-kai-giati-ta-amerikanika-funds-pontaroyn-stis-idiotikopoiiseis-meso-toy-ha

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS