Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Στις 1510 μονάδες τα σπρεντ - Ρεκόρ δεκαετίας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι "κακές" αγορές που προφανώς με τον ελλειπή έλεγχο κα τη μη ρύθμιση των υπερκερδοσκοπικών τάσεων παίζουν τα "παιχνίδια" τους, πορεξοφλούν μια μεγάλη αλήθεια, την οποία με ευχολόγια και αφορισμούς προσποιούμαστε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε. Η κρίση χρέους της χώρας με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης (που καθυστερεί χαρακτηριστικά πολλές από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις) αλλά και της Τρόικας που επιβάλλει ένα εμπροσθοβαρές δημοσιονομικό πρόγραμμα που κατακρεουργεί την Ελληνική αγορά και εξαθλιώνει την κοινωνία., οδεύει ταχύτερα στην χρεοκοπία παρά απομακρύνεται από αυτή. Διαβάστε το ρεπορτάζ για το νέο ρεκόρ στα spread των δεκαετών ομολόγων μας!!

Το κόστος ασφάλισης των 5ετών ελληνικών τίτλων αυξήθηκε στις 1.800 μονάδες, ενώ διαδοχικά ρεκόρ σημειώνει το spread των δεκαετών ελληνικών ομολόγων, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ελληνική οικονομία και μετά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης από όπου δεν προέκυψε κάποια απόφαση.

Παράλληλα, σε ιστορικό υψηλό βρίσκεται σήμερα και το ιρλανδικό spread.

Σε αυτό το κλίμα, το premium που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund εκτοξεύεται στις 1.510 μονάδες βάσης σήμερα Τετάρτη, στο υψηλότερο επίπεδο από την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ το 2002.

Παράλληλα, υπό πίεση βρίσκονται αυτή την ώρα και τα spreads των χωρών της υπόλοιπης ευρωπαϊκήςπεριφέρειας, πλην των πορτογαλικών (που υποχωρούν κατά 7,57 μ.β. στις 767 μ.β.).

Ειδικότερα, τα spreads Ιρλανδίας, Ισπανίας και Ιταλίας διαμορφώνονται αυτή την ώρα στις 841 μ.β. (+3,96 μ.β.), 250 μ.β. (+3,83 μ.β.) και 178 μ.β. (+2,25 μ.β.), αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63149311


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS