Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Πιό μέσα στο... ΠΑΣΟΚ..."

Σε ανασχηματισμό … ΠΑΣΟΚ προχώρησε τελικά ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, μοιράζοντας τα κρίσιμα παραγωγικά υπουργεία στους πρωτοκλασάτους του κόμματος που συμφωνούν στην εφαρμογή του Μνημονίου.

Ακολουθώντας λογική των... μετατάξεων ο κ. Παπανδρέου συγκρότησε μια κυβέρνηση με στόχο να ψηφίσει τουλάχιστον το Μεσοπρόθεσμο και πιθανώς να το υλοποιήσει, καθώς όπως όλα δείχνουν τα δύο- τρία στελέχη ευρείας αποδοχής στα οποία απευθύνθηκε απέρριψαν την πρότασή του να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση. 


Έτσι, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος επιδίωξε να «ενώσει» το ΠΑΣΟΚ και την ίδια στιγμή να δημιουργήσει ένα σχήμα με πιο ενιαία αντίληψη από την απελθούσα κυβέρνηση. Πρόκειται για μια κυβέρνηση… μεσοπρόθεσμου ορίζοντα με καθαρό στόχο την ψήφιση και υπό προυποθέσεις εφαρμογή του Μνημονίου.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα πάντως είναι το πιο "ΠΑΣΟΚ" που έχει παρατάξει από τον Οκτώβριο του 2009. Οι αποκαλούμενοι και ως «πρωθυπουργίσιμοι» του κόμματος όχι μόνο παρέμειναν στην κυβέρνηση αλλά ενισχύθηκε και ο ρόλος τους, στελεχώνοντας τα κρίσιμα «παραγωγικά» υπουργεία.

Ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνει τσάρος της οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με ευθύνη τον συντονισμό του οικονομικού κύκλου. Ταυτόχρονα τα κρίσιμα υπουργεία για την προώθηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης, επανδρώνονται από πρόσωπα που έχουν αναπτύξει καλές σχέσεις με την Τρόικα.

ΠΗΓΗ: Ο των Αγράφων και των Κάμπων
http://otwnagrafwn.blogspot.com/2011/06/blog-post_518.html


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS