Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Η ώρα του «όχι»"

Όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπουργοί διατείνονται ότι η κυβέρνηση «πάσχει στον επικοινωνιακό τομέα», τότε ακόμη και οι λίγοι, που επιμένουν να κρατούν κλειστά τα μάτια στην πραγματικότητα, αντιλαμβάνονται ότι αυτοί που αποτελούν το πολιτικό προσωπικό είναι βαθιά νυχτωμένοι.
ΤΟ ΙΔΙΟ το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θέλουν να ψηφίσουν «φωνάζει» για την αποτυχία του Μνημονίου τους, το οποίο ψήφισαν παρά τις αντιδράσεις και με το οποίο η ανεργία πέρασε το 16%, οι μισθοί πήραν την κατηφόρα και τα λουκέτα έγιναν καθημερινότητα, ενώ το χρέος, για το οποίο υποτίθεται ότι έγιναν όλα, όχι μόνο δεν τιθασεύτηκε αλλά μεγαλώνει!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ πρόβλημα έχει όποιος πράττει ό,τι πρέπει αλλά δυσκολεύεται να εξηγήσει τις θετικές συνέπειες της πολιτικής του. Αυτοί όμως δεν πράττουν ούτε τα αυτονόητα, όσα βλέπει αναγκαία και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας.
ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ στελέχη μιλάνε πολύ, αλλά τα λόγια τους είναι σαπουνόφουσκες που σπάνε λίγο μετά τη στιγμή που τις εκστομίζουν. Δεν θέλουν, λένε, τη φοροδιαφυγή, αρνούνται τη διαφθορά, θέλουν διαφάνεια και, ίσως κάποτε, κάπως, ανάπτυξη.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ όμως κάτι για τους φοροδιαφεύγοντες, αλλά ξεζουμίζουν τα νομοταγή συνήθη θύματα, δεν λαμβάνουν μέτρα κατά της διαφθοράς, πέραν από τις βαρύγδουπες φράσεις στα διαγγέλματα, και υποβιβάζουν τη διαφάνεια σε opengov που ούτε οι ίδιοι λαμβάνουν υπόψη.
ΟΣΟ για την ανάπτυξη, αυτή απλά απουσιάζει παντελώς από τον πολιτικό τους σχεδιασμό και μένει μια σκέτη λέξη, ένας φερετζές στις υπογραφές που βάζουν στα Μνημόνια.
ΕΙΚΟΣΙ μήνες τώρα το μόνο που κάνουν με συνέπεια είναι να υπογράφουν ό,τι τους ζητηθεί από τους έξω και να αρνούνται πεισματικά (;) να ακούσουν τους μέσα. Ανίκανοι να διαχειριστούν τα στοιχειώδη και ανεπαρκείς στα σημαντικότερα, μας στέλνουν, μήνα το μήνα, βαρύτερο λογαριασμό.
ΑΥΤΟ είναι που κατανοούν πλέον οι πάντες. Γι' αυτό πλημμυρίζουν οι πλατείες και οι δρόμοι της απεργίας. Γιατί όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι το «φάρμακο» που δίνουν στη χώρα δεν είναι απλώς πικρό, όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός, αλλά λάθος! Και αφού στον κ. Παπανδρέου -όπως και στα στελέχη του ΔΝΤ- αρέσουν οι ιατρικοί όροι, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι όποιος δίνει λάθος φάρμακο σε ασθενή και επιμένει ενώ βλέπει τις φονικές παρενέργειες, βρίσκεται υπόλογος γιατί διαπράττει έγκλημα.
ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ξεκλείδωσαν γλώσσες και υποχρέωσαν αρκετούς βουλευτές, σιωπηλούς μέχρι τώρα, να πάρουν το λόγο και να εκφράσουν διαφωνίες. Αυτό όμως δεν είναι πλέον αρκετό. Επρεπε να το έχουν κάνει εγκαίρως, πέρυσι. Τώρα για τους βουλευτές, θέλουν - δεν θέλουν, ο δρόμος της απλής κριτικής έχει κλείσει, όπως έκλεισε και η διαδρομή αυτής της κυβέρνησης. Τώρα, για όποιον πραγματικά διαφωνεί, είναι η ώρα του «όχι».
Του Βαγγέλη Δεληπέτρου
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS