Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Μέτρα-ηλεκτροσόκ και… μέσω της ΔΕΗ!"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Δεν αρκεί στον υπ. Οικονομικών η διάλυση του χώρου της οικοδομής που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες επαγγελματίες! Εκεί που κατάγγελνε τη ΝΔ για την κατάργηση του ΦΜΑΠ, ήρθε να τον μετατρέψει σε φόρο κατοχής ακινήτου μειώνοντας το όριο στα 100-200 χιλιάδες ευρώ! Σαν να μην έφτανε ούτε αυτό κατευθύνεται και προς νέο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ για όλους τους ιδιοκτήτες. Προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των απλήρωτων λογαριασμών!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Φόρους για τα ακίνητα, ακόμα και μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση, που συνεχίζει απτόητη την αφαίμαξη των νοικοκυριών με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο λιτότητας.

 Το υπουργείο Οικονομικών όχι μόνο αλλάζει το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, για να πιάσει, ακόμα περισσότερους, αλλά σχεδιάζει και έναν νέο φόρο -για σπίτια και εξοχικά- που θα τον εισπράττει μέσα από τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ

 Το "όριο ασφαλείας" για το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας θα μειωθεί από τις 400.000 ευρώ που σχεδιάστηκε αρχικά,  στις 100-200 χιλ. ευρώ , ενώ ο φόρος θα ξεκινά να επιβάλλεται με συντελεστή 1-2 τοις χιλίοις.

 Με βάση την προσωπική ακίνητη περιουσία ενός εκάστου, θα επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στα ακίνητα "μεγάλης αξίας". Ενδεχομένως να μην απαλλαγούν και «ταπεινά» ακίνητα, εάν αθροιστικά η αξία τους ξεπερνά τα 100.000 ή 200.000 ευρώ.

 Με αυτά τα όρια, είναι βέβαιο ότι στην τσιμπίδα της εφορίας θα πιαστεί σίγουρα η μεσαία, ίσως όμως και η μικρή περιουσία. Πάντως το υπουργείο Οικονομικών απορρίπτει το ενδεχόμενο να μειωθεί το αφορολόγητο για αγορά α΄ κατοικίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=127574


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS