Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Ζητά αναβολή αποφάσεων το Βερολίνο, δίνει τη δόση το ΔΝΤ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σαν να μην φτάνουν οι Γερμανικές ανασφάλειες, έρχεται η εμφανής πλέον πολιτική αδυναμία Παπανδρέου να σπρώξει τη χώρα ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία! Το πολιτικό ζήτημα αποζητά άμεση σοβαρή λύση, αν δεν θέλουμε να οδηγηθούμε στα χειρότερα πολύ σύντομα!!

Ανατροπών συνέχεια στο χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης φέρνουν οι ραγδαίες εξελίξεις στην Αθήνα.

Ενώ νωρίτερα το κυρίαρχο σενάριο, έτσι όπως το περιέγραψε στις δηλώσεις του στο Bloomberg ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, ήταν η οριστικοποίηση της “μεθόδου διευθέτησης” του ελληνικού προβλήματος χρέους στις 11 Ιουλίου, νέο τηλεγράφημα του Reuters αναφέρει πως το Βερολίνο προωθεί ένα είδος “αναβολής”, υπό την έννοια πως ζητά να εκταμιευθεί πρώτα η δόση του Ιουλίου από το ΔΝΤ και στη συνέχεια, ήτοι τον Σεπτέμβριο, να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Μάλιστα γερμανικές τραπεζικές πηγές δηλώνουν πως σε αυτή την λύση φαίνεται να συναινεί και το ΔΝΤ, αφού κατανοεί την αναγκαιότητα του να κερδηθεί χρόνος για την ΕΕ ώστε να γεφυρώσει τις διαφωνίες της αναφορικά με την προτιμητέα για την Ελλάδα λύση ...

Την ίδια ώρα, και εν μέσω της ραγδαία επιδεινούμενης πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, οι αγορές σοκαρισμένες ακόμα από τις κατακλυσμιαίες εξελίξεις ποντάρουν, σωστότερα φοβούνται, την πιθανότητα ενός "ελληνικού ατυχήματος", όπως χαρακτηριστικά γράφουν σήμερα οι Financial Times.

Ουσιαστικά η εφημερίδα αποτυπώνει τις διαρκώς αυξανόμενες εκτιμήσεις των επενδυτών και των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίων πως η Ελλάδα θα εξωθηθεί σε μια χρεοκοπία μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, κάτι που αναπόφευκτα θα “προκαλέσει σοβαρά προβλήματα για τις τράπεζες της χώρας και μια βαθύτερη κρίση στην ευρωζώνη”. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=128423

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS