Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί"

Με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί σήμερα στο Βερολίνο ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Επίκεντρο των συζητήσεων τους θα είναι το ελληνικό ζήτημα, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιουνίου. Οι δύο ηγέτες θα κάνουν μια προσπάθεια να βρουν λύση στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα που έχουν προκαλέσει ένα γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γαλλία απορρίπτει την γερμανική πρόταση για συμμετοχή ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ενώ ανάλογη με το Παρίσι στάση τηρεί και η ΕΚΤ. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες η Καγκελαρία επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε χθες τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Εκπρόσωπος της καγκελαρίας αρνήθηκε να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνομιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελάριος παρέσχε στήριξη στον κ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το ΔΝΤ. Από την πλευρά της η καγκελάριος μετέφερε στον πρωθυπουργό την κατ’ αρχήν πρόθεση της Γερμανίας να βοηθήσει στο θέμα του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/06/2011_394962


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS