Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Παλλαϊκό «τείχος» κατά του Μεσοπρόθεσμου

Σε γενική απεργία κατεβαίνουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, κόντρα στο δεύτερο Μνημόνιο που προωθεί η κυβέρνηση, στην πρώτη μεγάλη απεργιακή «μάχη» του Ιουνίου για το Μεσοπρόθεσμο. Τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την ψήφισή του, ενώ οι «Αγανακτισμένοι» κλιμακώνουν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους, σχεδιάζοντας και αποκλεισμό της Βουλής.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομένους να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Σε ανακοίνωσή τους, "καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του. Καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές"....

Αλυσίδα "Αγανάκτησης" γύρω από τη Βουλή
Συγκέντρωση την Τρίτη 14 Ιουνίου από τις 7:00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν έξω από τη Βουλή οι "Αγανακτισμένοι", ενώ έχουν αποφασίσει στη λαϊκή τους συνέλευση, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις 15 Ιουνίου, την ημέρα της γενικής απεργίας, και περικύκλωση της Βουλής την ώρα που  θα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Επίσης καλούν τον κόσμο να απέχει την ημέρα αυτή από την αγορά καταναλωτικών αγαθών.

"Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μαΐου.

Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω (το μεσοπρόθεσμο). Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=283980


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS