Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Στον κόσμο του"

Στο Μαξίμου οι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες και το Iντερνετ έχουν μια ιδιαιτερότητα. Οι εκπομπές και το περιεχόμενό τους δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που βλέπουμε και ακούμε εμείς. Κάθε πρωί, οι «σύμβουλοι» του πρωθυπουργού πηγαίνουν στο γραφείο του εφημερίδες με πρωτοσέλιδα και τίτλους όπως: «Μπράβο Γιώργο, τα κατάφερες», «Είσαι ο σωτήρας μας», «Αν δεν είχαμε εσένανε τι θα ήμασταν πάνω στη γη», «Προτάσσει τα στήθη του ο Γιώργος», «Μας έσωσες από τη χρεοκοπία», «Γιώργο, προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα» και άλλα τινά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα media στο Μαξίμου. Πληροφορούμαι ότι ο πρωθυπουργός αναλώνει πολλές ώρες καθημερινά για την πληροφόρησή του. Μετά βγαίνει από το γραφείο του και μονολογεί συνέχεια: «The world is mine»!

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ, ώσπου εμπιστευτικά μου είπαν ότι κάτω από το Μαξίμου έχει στηθεί ολόκληρη «φάμπρικα» για την ενημέρωση του πρωθυπουργού. Σε 800 τετραγωνικά μέτρα σε δύο υπόγειους ορόφους κάτω από το Μέγαρο, υπάρχουν απίστευτες εγκαταστάσεις υπερυψηλής τεχνολογίας, όπου εργάζονται πάνω από 100 άτομα νυχθημερόν για την ενημέρωση του Γιώργου. Υπάρχουν όλα τα κασέ και τα λογότυπα των εφημερίδων, μαγνητοσκοπημένες εκπομπές και ηλεκτρονικά προγράμματα που αντιστρέφουν κατά 100% ό,τι παίζουν τα πραγματικά μέσα ενημέρωσης. Κάτι δηλαδή σαν το «Truman Show» με τον Τζιμ Κάρεϊ. 'Οπως λέμε στα ελληνικά «The Giorgakis Show».

Μου εμπιστεύτηκαν ακόμη ότι όταν φίλοι του Γιώργου τον ρωτούν αν διάβασε το τάδε δημοσίευμα ή αν είδε τη δείνα εκπομπή, αυτός με ύφος τούς απαντά: «Τα ξέρω όλα πολύ πριν από σας. Δεν χρειάζεται να μου τα λέτε κι εσείς. Σας ευχαριστώ». Λένε πως δεν θέλει να ακούσει τίποτα. Ο κόσμος όπου ζει τον ικανοποιεί και θέλει να πάει στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθεί στους «Αγανακτισμένους»…

Του Μιχάλη Μυγιάκη

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS