Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των αποδείξεων"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το φιάσκο των αποδείξεων που κατέληξε να μειώσει τα φορολογικά έσοδα με τις μεγάλες επιστροφές φόρων, προσπαθεί να συμμαζέψει η κυβέρνηση! Ανικανότητα, άγνοια, αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας. Το ζήτημα πάντως πλέον, είναι ότι η νέα φορολογική μεταρρύθμιση (έκτακτες εισφορές, αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των αποδείξεων) απορροφά κάθε κέρδος στο οποίο μπορεί να ήλπιζαν οι πολίτες. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


«Μερεμέτια» στο μέτρο των αποδείξεων προκειμένου να μην πληρώσει και το 2012 τις μεγάλες επιστροφές φόρου που πληρώνει φέτος ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο φορολογικό νομοσχέδιο που προγραμματίζεται να έρθει στη Βουλή το Σεπτέμβριο θα περιλαμβάνονται αλλαγές στο μέτρο οι οποίες θα έχουν σαν στόχο να περιοριστεί το όφελος για το φορολογούμενο από την προσκόμιση επιπλέον των απαιτούμενων για την αναγνώριση του αφορολόγητου ορίου αποδείξεων.

Η λύση στην οποία φέρεται να καταλήγει το υπουργείο προκειμένου να μην ψαλιδίσει το κίνητρο των φορολογούμενων να ζητούν αποδείξεις, αλλά και να περιορίσει τις επιστροφές φόρου, είναι να θεσπίσει ανώτατο όφελος 300 ευρώ από την προσκόμιση επιπλέον των απαιτούμενων αποδείξεων. Με βάση την υφιστάμενη φορολογική νομοθεσία οι φορολογούμενοι λαμβάνουν έκπτωση φόρου 10% για τις επιπλέον από τις απαιτούμενες αποδείξεις που προσκομίζουν στην εφορία. Η μέγιστη αξία αποδείξεων που αναγνωρίζει η εφορία είναι 15.000 ευρώ για τον άγαμο και 30.000 ευρώ για τα ζευγάρια. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ! REAL.GR


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS