Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Όλα ρευστά για ανασχηματισμό και εκλογές"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο Βενιζέλος μοιάζει να επαναλαμβάνει το λάθος της "βιασύνης" στο οποίο είχε υποπέσει και το 2007! Η αγωνία εκμετάλλευσης και της ελάχιστης ευκαιρίας για αναρρίχηση στην εξουσία τον οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις που θα υπερκεράσουν ακόμα και την πρωτοφανή αποδοχή πολιτικής αδυναμίας Παπανδρέου!!

Στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή συναντώνται εκτάκτως το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Παπανδρέου με τηλεφώνημα του στον κ. Βενιζέλο.

Με δεδομένο ότι στις 16:30 προγραμματίζεται η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ η συνάντηση των δύο ανδρών αποκτά βαρύνουσα σημασία, αφού εικάζεται ότι μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για πολιτικές εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός θα δει και τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους συνεργάτες του.

Οι ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις, με την κίνηση των βουλευτών να αμφισβητήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου και να ζητήσουν προς τούτο σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – που θα συνέλθει στις 4 το απόγευμα - έχει παγώσει προς το παρόν τις διεργασίες για τον ανασχηματισμό.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν θέσει πλέον ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της εξέγερσης στην κοινοβουλευτική ομάδα και φυσικά μόνο χρόνο και περιθώριο δεν διαθέτουν για να συμπληρώσουν το παζλ του ανασχηματισμού.

Έτσι κι αλλιώς η διάθεση των βουλευτών για να εισέλθουν στην κυβέρνηση ή κορυφαίων στελεχών να αναλάβουν κρίσιμα πόστα αμφισβητείται μέσα σε αυτό το ρευστό κλίμα.

Υπό αυτό το πρίσμα ο ανασχηματισμός θεωρείται σχεδόν αδύνατο να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί σήμερα, έστω κι αν κάποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού για πλήρωση ορισμένων υπουργικών θέσεων είναι δεδομένες.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=128355

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS