Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Αυξήθηκαν 40% οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα λόγω κρίσης"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οικονομική εξαθλίωση, κοινωνική απαξίωση κι έλλειψη ελπίδας, είναι αρκετοί λόγοι για να οδηγήσουν κάποιον στην απόγνωση. Όσο κι αν οι απονενοημένες πράξεις δεν αποτελούν λύση, η συχνότητα της τάσης είναι λογικό να αυξάνει σε αυτές τις συνθήκες...Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Δραματική αύξηση, η οποία αγγίζει το 40%, σημειώνουν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.


«Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μία σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να αγγίζει το 40%» αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την αύξηση των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυκλωμάτων τοκογλυφίας.

Το θέμα είχε επισημάνει πρόσφατα και η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Παρόλα αυτά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως (λιγότερες από 6,5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2010), αναφέρει ο υπουργός Υγείας. Διαβεβαιώνει, μάλιστα, ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος της αύξησης αυτής είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες τόσο της ΕΕ όσο και του ίδιου του υπουργείου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS