Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Οι Γάλλοι λένε... oui στη μετακύληση ελληνικού χρέους"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Εδώ και πολύ καιρό λέγαμε ότι η μόνη αποδεκτή λύση ήπιας αναπροσαρμογής του χρέους είναι η αντικατάσταση των ληξιπρόθεσμων ομολόγων με νέα σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας. Φυσικά και δεν λύνει το πρόβλημα χρέους της χώρας αλλά μειώνει τους ετήσιους τόκους, επιφέροντας μείωση του ελλείμματος και υπό συνθήκες μελλοντικής ανάπτυξης (;) να δημιουργήσει κλίμα επιστροφής στις αγορές. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Την επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο της οποίας γαλλικές τράπεζες θα ανταλλάξουν ελληνικά ομόλογα με νέα, διάρκειας 30 ετών, επιβεβαίωσε ο Νικολά Σαρκοζί. Χαρακτήρισε «παρανοϊκό» το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε καταφατικά σε ερώτηση σχετικά με το αν οι τράπεζες της χώρας έδωσαν τη συναίνεσή τους στη μετακύληση του ελληνικού χρέους. Σημειώνεται πως οι γαλλικές τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, ενώ δύο από αυτές η Credit Agricole και η Societe Generale έχουν επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς ελέγχουν την Εμπορική και τη Γενική Τράπεζα αντίστοιχα.
Εν τω μεταξύ, η ένωση των γερμανικών τραπεζών εμφανίζεται να θεωρεί επιβεβλημένη τη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα, με εκπροσώπους τους να τονίζουν πως μια τέτοια ενέργεια είναι αναγκαία.
Ακόμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε ως «τρέλα», την ιδέα πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη γαλλική πρόταση για επανεπενδύσεις μεγάλης διάρκειας από τις γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες σε ελληνικά δάνεια. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS