Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Λιβύη: Σφοδρές μάχες νοτιοδυτικά της Τρίπολης"

Σκληρές μάχες έδωσαν οι αντάρτες στη Λιβύη με τις κανταφικές δυνάμεις περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας,την Τρίπολη. Την ίδια ώρα ο Καντάφι φαίνεται να δέχεται την έναρξη εθνικού διαλόγου χωρίς τη συμμετοχή του, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση συμφωνεί στη διεξαγωγή των εκλογών για να αποφασίσει ο λαός εάν θα παραμείνει ή όχι ο Καντάφι στην εξουσία. Επίσης σήμερα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα αποφασίσει για το εάν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μουαμάρ Καντάφι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου των ανταρτών στο BBC, οι αντάρτες επιχειρούν να φτάσουν στην Τρίπολη και οι μάχες έγιναν στα περίχωρα της στρατηγικής σημασίας πόλης, την Μπίρ αλ Γκανάμ.
Όπως δήλωσαν οι αντικαθεστωτικοί, η πόλη είναι ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων νότια της Ζαουίγια που θεωρείται η πόλη είσοδος στην Τρίπολη.
Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο αντάρτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βαριές απώλειες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων.
Χθες η κυβέρνηση της Λιβύης επανέλαβε την πρότασή της για εκλογές προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για το εάν ο Καντάφι θα παραμείνει στην εξουσία. (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS