Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Δεν δεχόμαστε άλλους μετανάστες, είπε ο Χρ.Παπουτσής"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τι κάνει τελικά ένας υπουργικός θώκος! Έτοιμος να εγκαταλείψει το πολυπολιτισμικό μοντέλο μοιάζει κι ο "επαναστάτης" από το παρελθόν Χρ. Παπουτσής! Μετά τη Δαμανάκη άλλο ένα είδωλο της γενιάς του Πολυτεχνείου γκρεμίζεται...Επί της ουσίας βέβαια καλές οι βαρύγδουπες εκφράσεις κι οι εξαγγελίες, αλλά πιο χρήσιμη θα ήταν μια πιο επισταμένη προσπάθεια για τη φύλαξη του κέντρου της Αθήνας και πιο ουσιαστική διαπραγμάτευση γύρω από το "Δουβλίνο ΙΙ". Διαβάστε το ρεπορτάζ...

Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και των συνεπειών αυτής αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, στην ημερίδα της ελληνικής αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ) με θέμα: «Η δυνατότητα της εθελούσιας επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους».
"Η Ελλάδα, "άφησε" για χρόνια να συγκεντρωθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, παράνομοι ή μη" είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: "Το αποτέλεσμα είναι να γίνει η χώρα το "μαύρο πρόβατο" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Διεθνούς Κοινότητας και των Διεθνών Οργανισμών, για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ο Χρ. Παπουτσής ανέφερε ότι μόνο τον περασμένο χρόνο εισήλθαν στη χώρα 132.524 μετανάστες ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός αυτός έχει ξεπεράσει τους 517.000 και υπογράμμισε ότι είναι δυσανάλογος σε σχέση με τον πληθυσμό, την έκταση και τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας "Η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει στους αλλοδαπούς που έρχονται εδώ τα μέσα εκείνα για να μπορούν να επιβιώσουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς" είπε ο Χ.Παπουτσής και συνέχισε: "Επομένως, υποβαθμίζεται η ζωή όλων και νόμιμων και παράνομων μεταναστών. Το χειρότερο, δε, από όλα είναι ότι γύρω από όσους διαβιούν εξαθλιωμένοι, παραμένοντας στη χώρα μας, δρουν και λειτουργούν τα στυγνότερα διεθνή δίκτυα οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, με ιλιγγιώδεις τζίρους". (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS