Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Χαράτσι σε όσους έχουν μπλοκάκι"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Την εποχή των ταχύτατων λογισμικών το "μπλοκάκι" είναι ξεπερασμένο γι' αυτό και δικαιολογημένα φορολογείται σκληρά. Εκσυγχρονιστείτε επιτέλους, αναχρονιστικοί ιθαγενείς! Παραδειγματιστείτε τουλάχιστον από τον "αναμορφωτή" hi-tech πρωθυπουργό μας!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο νόμος που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή δεν εξαιρεί από την καταβολή του ετήσιου τέλους ούτε τους εργαζόμενους των 700 ευρώ με εξαρτημένη εργασία που αμείβονται με "μπλοκάκι", ούτε τους ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται σε αδράνεια, αλλά ούτε και τους μισθωτούς που αποκτούν εισοδήματα και από ελευθέριο επάγγελμα.

"Χαράτσι" σε όλους τους φορολογούμενους με "μπλοκάκι" επιβάλλει τελικά το υπουργείο Οικονομικών. Ο Εφαρμοστικός Νόμος που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή δεν εξαιρεί από την καταβολή του ετήσιου τέλους επιτηδεύματος ούτε τους εργαζόμενους των 700 ευρώ με εξαρτημένη εργασία που αμείβονται με "μπλοκάκι", ούτε τους ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται σε αδράνεια, αλλά ούτε και τους μισθωτούς που αποκτούν εισοδήματα και από ελευθέριο επάγγελμα.


Αν και αρχικά από το υπουργείο μιλούσαν για βελτιωτικές προσθήκες, κυρίως για τους νέους έως 30 ετών που εργάζονται με εξαρτημένη εργασία και πληρώνονται με μπλοκάκι, αλλά και όσους δεν έχουν κόψει ούτε μία απόδειξη παροχής υπηρεσιών (αδράνεια), τελικά δεν υπήρξε τροποποίηση των σχετικών διατάξεων.
Οι φορολογούμενοι αυτοί κάθε χρόνο θα πληρώνουν το τέλος επιτηδεύματος που ορίστηκε σε 300 ευρώ για εφέτος και από το 2012 ανέρχεται σε 400 ευρώ εάν έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους και σε 500 ευρώ εάν έχουν την έδρα τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 ευρώ. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63187128


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS