Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Επτά μεγάλες ανατροπές στην αγορά εργασίας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται πλέον ο νέος που πρωτοεισέρχεται στους εργασιακούς χώρους, τον μετατρέπει σε κακοπληρωμένο "δούλο" με καταπατημένη αξιοπρέπεια και απολύτως αβέβαιο μέλλον. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Σε επτά σημεία επικεντρώνονται οι σημαντικότερες αλλαγές στην αγορά εργασίας, οι οποίες επέρχονται από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ (Επιθεωρητές Εργασίας) αλλά και από το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα. Ειδικότερα:

1. Αυξάνεται από δύο σε τρία χρόνια το διάστημα της απασχόλησης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (έως και τρεις ανανεώσεις ενδιάμεσα). Μετά την τριετία η σύμβαση τεκμαίρεται ότι υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας.

2. Εφαρμόζεται σε εξάμηνη βάση το ελαστικό 10ωρο αντί της πληρωμής υπερωριών με συμφωνία ακόμη και μέρους των εργαζομένων (το 15% σε επιχειρήσεις κάτω των 20 ατόμων και το 25% σε επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων).

3. Μειώνονται κατά 20% οι μισθοί για την απασχόληση (για διάστημα έως δύο ετών) νέων ηλικίας έως 25 ετών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS