Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Καμπάνα για όλους!"

Ο Ελληνικός Λαός αυτόν τον καιρό βρίσκεται στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Οχι, φυσικά, επειδή είναι ικανότερος ή αγωνιστικότερος από τους άλλους Λαούς της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά διότι η Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία, – με αφορμή το υπέρογκο χρέος του Ελληνικού Δημοσίου και τη δυτικόδουλη ελληνική κυβέρνηση – προσπαθεί να καταστήσει την Ελλάδα πειραματόζωο, προκειμένου να δημιουργήσει το νέο μοντέλο Λαού στην Ευρώπη.
Δηλαδή, Λαού χωρίς κανένα κεκτημένο, χωρίς καμιά κοινωνική ή εργασιακή εγγύηση, με εισοδήματα πείνας και εσαεί με τον τρόμο της ανεργίας, με κουτσουρεμένες ελευθερίες και με την καταστολή «δαμόκλεια σπάθη» πάνω από τα κεφάλια των πολιτών.

Έτσι μας θέλουν. Πρώτα εμάς και εν συνεχεία όλους τους Λαούς της Ευρώπης.



Και επειδή στη ζοφερή αυτή προοπτική για εμάς, για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας, αντιστεκόμαστε, είμαστε η πρωτοπορία και στους «17» και στους «27» και στους «41» της Ευρώπης, – δηλαδή στις χώρες εντός και εκτός Ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κι αυτές οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των Ελλήνων και των Ελληνίδων, επί 35 μέρες, είναι το μεγάλο μήνυμα που στέλνουν οι Ελληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι, επιτηδευματίες και αγρότες προς τα αδέλφια τους των ευρωπαϊκών χωρών.



Μήνυμα ότι το πρόβλημά μας είναι και δικό τους, ότι αργά ή γρήγορα έρχεται και η σειρά τους, ότι η Ελλάδα είναι η αρχή της αντεπανάστασης των πλουτοκρατών και όχι το τέλος της, ότι ακόμη και οι Λαοί των ισχυρών χωρών (Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοί, Ιταλοί κ.λπ.), στο μήκος του χρόνου θα αντιμετωπίσουν τη δική μας πίεση, ότι – κοντολογίς – καμιά ευρωπαϊκή κοινωνία δεν δικαιούται να εφησυχάζει.


Και, αν το πράξει, σύντομα θα καταληφθεί εξαπίνης.


Για να κατανοήσουν, μάλιστα, τ’ αδέλφια μας της Ευρώπης υπό ποιον εφιάλτη ζούμε και πώς αντιστεκόμαστε με νύχια και με δόντια, δεν έχουν παρά να στείλουν στην Αθήνα αντιπροσώπους τους – απλούς ανθρώπους – και όχι μόνο συνδικαλιστές ή Μιντιανθρώπους ή βουλευτές, οι οποίοι, συνήθως, υπηρετούν τη «Νέα Τάξη».


Η γνώση που θ’ αποκομίσουν θα τους είναι πολύτιμη.


Ας έρθουν να διαπιστώσουν με τα μάτια τους πώς αντιστρέφεται και αναποδογυρίζεται η αλήθεια και πώς ανασκολοπίζονται οι έννοιες. Εφτασαν, οι «δικοί μας ηγέτες», να αποκαλούν «πατριωτικό καθήκον» το πετσόκομμα.


* του ευτελούς επιδόματος ανεργίας
* της σύνταξης των 504 ευρώ.
* του προνοιακού επιδόματος των 130 ευρώ
* του ορφανικού επιδόματος πείνας
* του «οβολού της χήρας» και
* του «δεκανικιού του αναπήρου»...


Είναι «πατριώτες» αυτοί που τα πετσοκόβουν. Και είναι απάτριδες και ταραξίες και επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη όλοι εκείνοι που αγωνίζονται να μη χαθούν και αυτά τα ψιχία!


Η Ελλάδα οδεύει προς το Σύνταγμα. Ας οδεύσουν και εκπρόσωποι της Ευρώπης προς την Ελλάδα. Θα γίνουν σοφότεροι!


Του Χρήστου Θεοχαράτου

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ


Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS