Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Τονωτικές ενέσεις από την Κομισιόν"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Γιατί άραγε έπρεπε να καθυστερήσει τόσο η αυτονόητη στήριξη της Ε.Ε. σε αναπτυξιακά έργα και υποδομές που έμειναν σε "χειμερία νάρκη" λόγω και της δραστικότατης μείωσης των δημοσίων επενδύσεων; Τη στιγμή της βαθιάς ύφεσης τι κρατούσε "κοιμισμένα" τα Ευρωπαϊκά αντανακλαστικά; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...
Η άμεση εκταμίευση κοινοτικών πόρων ύψους 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αλλά και την αύξηση ώς τα 5 δισ. του δανείου των 2 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ για την κάλυψη της εθνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι τα πρώτα βήματα για την τόνωση της ελληνικής ανάπτυξης που επεξεργάζεται η Κομισιόν.

Στην κατεύθυνση αυτή η Επιτροπή παρέχει ήδη σχετική βοήθεια στις ελληνικές Αρχές μέσω εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εργαστούν με τις ελληνικές Αρχές για τη μεγαλύτερη απόδοση των κονδυλίων.


Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υποδομών Γιώργος Ραγκούσης, Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους συντονισμό και επιτάχυνση της δράσης ώστε τα χρήματα που δίνονται από την Κοινότητα να έχουν θετικό αποτέλεσμα στην οικονομία.

Στη μεικτή ενημέρωση που προηγήθηκε, ο κ. Παπανδρέου τόνιζε ότι το κύριο βάρος θα δοθεί στη χρηματοδότηση προγραμμάτων που αφορούν την ανταγωνιστικότητα, όπως για παράδειγμα: υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων, επιχειρηματικές υποδομές και κατάρτιση των ανέργων. Το δε ποσό του 1 δισ. που θα δοθεί άμεσα δεν αποτελεί πρόσθετο κονδύλιο, αλλά μέρος των κεφαλαίων που έχουν ήδη διατεθεί στην Ελλάδα βάσει του συνολικού ποσού των διαρθρωτικών ταμείων (20,2 δισ. ευρώ για την τρέχουσα περίοδο χρηματοδότησης από το 2007 έως το 2013) και δεν έχουν ακόμα απορροφηθεί. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS