Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Στάχτη 70.000 στρέμματα από τη φωτιά στον Έβρο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο στρατηγός άνεμος όταν επανέρχεται με βαθιά "πράσινη" στολή, αποτελεί εξήγηση για την εξέλιξη των φυσικών καταστροφών! Τα "μπλε" φαίνεται δεν του πηγαίνουν ιδιαίτερα, αν κρίνουμε από τη διαφορά στην στάση των ΜΜΕ (από την τότε χλεύη στη σημερινή κατανόηση των ιδιαίτερων συνθηκών)! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Περισσότερα από 70.000 στρέμματα έχει κάνει στάχτη η καταστροφική φωτιά στον Έβρο, η οποία εξακολουθεί να μαίνεται για τέταρτη ημέρα. Ωστόσο η κατάσταση σήμερα χαρακτηρίζεται ως «ελεγχόμενη». Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 111 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι νεώτερες εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας κάνουν λόγο για περίπου 70.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες που αποτεφρώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα που επί 70 ώρες συνεχίζει το καταστροφικό της έργο....


Τα υπόλοιπα μέτωπα


Δεκάδες, πάντως, είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στους νομούς Έβρου, Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Εύβοιας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, στο δυτικό τμήμα της Λακωνίας, στις Κυκλάδες, τις Βόρειες Σποράδες, τη Λήμνο και τη Θάσο.

Προς το παρόν δίνουμε τη μάχη κυρίως στον Έβρο, στο Μεσολόγγι στην Αιτωλοακαρνανία, στη Ζάκυνθο και βεβαίως στην Αρκαδία. (Διαβάστε περισσότερα...)



ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4652518

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS