Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Χωρίς... ανάσα οι τραπεζικές μετοχές"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η εξαρχής δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα με την ενοποίηση ΑΤΕ, ΤΤ, Παρακαταθηκών και πιθανότατα την πρόσκαιρη κρατικοποίηση (για την περίοδο της κρίσης) και της Εθνικής θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας ισορροπίας για την αγορά και τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με τον πέλεκυ της κρατικοποίησης στο κεφάλι τους, τα ομολόγα, τις επισφάλειες, οι τραπεζικές μετοχές δεν μπορούν να πάρουν ανάσα στην Αθήνα.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται κοντά στα χαμηλά του στις 884 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61%. Είναι προφανές, ότι με εξαίρεση, ίσως, την Εθνική Τράπεζα καμία άλλη τράπεζα δεν μπορεί να αποτιμηθεί, εξ ου και οι πωλήσεις. Και αναφέρουμε την Εθνική Τράπεζα διότι είναι η πρώτη εταιρεία στην χώρα η οποία διαθέτει μια θυγατρική στην Τουρκία με σημαντική κερδοφορία.

Από την άλλη πλευρά, οι ξένοι- και ορισμένοι Έλληνες- επενδυτές συνεχίζουν να βρίσκουν μετοχές από πλατφόρμες, έτσι μπορεί να εξηγηθεί για το ποιοι πουλάνε ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Πάντως, ο κυριότερος λόγος της πτώσης  πέρα από τα ομόλογα είναι η απειλή κρατικοποίησης. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=141732


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS