Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Αλλαγές με στόχο τη συναίνεση"

Σε προσθήκες και βελτιώσεις του νομοσχεδίου για την ανώτατη Εκπαίδευση προχώρησε η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, με στόχο την επίτευξη όσο το δυνατό μεγαλύτερης συναίνεσης κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στη Βουλή, η οποία ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί. Ένταση επικράτησε όταν η Αννα Διαμαντοπούλου απαντώντας στον εισηγητή του ΚΚΕ Γ. Ζιώγα που δήλωσε ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί, τού ζήτησε να "ανακαλέσει τη μεγαλοπρεπή δήλωση" σημειώνοντας σε οξείς τόνους προς τον κ. Χαλβατζή που παρενέβη ότι "οι νόμοι στη Δημοκρατία εφαρμόζονται είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στο ΚΚΕ"...


Η υπουργός Παιδείας κατέθεσε σειρά αλλαγών για τις οποίες είχε δεσμευτεί, επιδιώκοντας να αποσπάσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και των πανεπιστημιακών, αποσύροντας μεταξύ άλλων τη διάταξη, με την οποία εξομοίωνε τις πενταετείς σπουδές με μάστερ.
Η Νέα Δημοκρατία, ζήτησε δια του εισηγητή της, Άρη Σπηλιωτόπουλου, "εθνική συνεννόηση έστω και την ύστατη στιγμή", προκειμένου να θωρακιστεί το νομοσχέδιο απέναντι σε αμφισβητήσεις συνταγματικής φύσεως και "εύλογες αντιδράσεις", αντιπροτείνοντας τον περιορισμό των Συμβουλίων σε καθήκοντα ελέγχου και εποπτείας, αλλά όχι ουσιαστικής διοίκησης. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63327233

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS