Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Με πολλές ταχύτητες ο ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ -  Τα πράγματα είναι τελικά απλά! Φορολογούμε το "μαγείρεμα" ως περιττή κι ανθυγιεινή συνήθεια! Αλλιώς δεν δικαιολογείται να είναι σε χαμηλό συντελεστή τα χαμηλότερης ποιότητας τυποποιημένα προϊόντα και να θεωρείτε πολυτέλεια το μαγειρεμένο γεύμα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τριπλό σύστημα υπολογισμού του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και δύο συντελεστές στα καταστήματα τροφίμων και εστίασης τίθενται σε ισχύ από την προσεχή Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου εν μέσω αντιδράσεων από επιχειρηματίες του χώρου.

Το νέο καθεστώς για τα τουριστικά πακέτα που περιλαμβάνουν υπηρεσίες εστίασης προβλέπει ότι ο ΦΠΑ 23% θα επιβάλλεται σε ένα ποσοστό επί της τελικής τιμής και το υπόλοιπο θα συνεχίσει να υπάγεται στο 6,5%.

Ταυτόχρονα καθιερώνονται δύο διαφορετικοί συντελεστές στα καταστήματα εστίασης, τους οποίους όμως οι ιδιοκτήτες τους θα εφαρμόζουν κατά περίπτωση: ΦΠΑ 13% για τα τυποποιημένα είδη διατροφής και 23% για την παράδοση γευμάτων. Για παράδειγμα, ένα σούπερ μάρκετ που διατηρεί και τμήμα παράδοσης έτοιμων γευμάτων θα πουλά τα τυποιημένα είδη διατροφής με ΦΠΑ 13% και τα έτοιμα γεύματα με 23%. Επίσης, μια επιχείρηση που εκμεταλλεύεται παντοπωλείο και ταβέρνα θα διαθέτει τα τυποποιημένα είδη του παντοπωλείου με μειωμένο συντελεστή 13%, ενώ για την ταβέρνα θα εφαρμόζει ΦΠΑ 23%. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4652409


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS