Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Στα χέρια των ανταρτών η Τρίπολη - Καταρρέει το καθεστώς"

Αγνοείται ο Καντάφι ενώ κυκλοφορεί η φήμη ότι φυγαδεύτηκε στην Αλγερία

Οι λίβυοι αντικαθεστωτικοί συνέλαβαν τη νύχτα δύο γιούς του Μουαμάρ Καντάφι, τον Σαΐφ αλ Ισλάμ και τον Μοχάμεντ. Ο εισαγγελέας του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Λουις Μορένο Οκάμπο, επιβεβαίωσε ότι ο Σαΐφ αλ Ισλάμ, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον πατέρα του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, έχει συλληφθεί. Το καθεστώς Καντάφι καταρρέει, όπως δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο λαός της Τρίπολης έχει βγει στους δρόμους και πανηγυρίζει. 

Στην καρδιά της Τρίπολης έκαναν έφοδο οι αντικαθεστωτικοί και πήραν την πλατεία των Μαρτύρων, όπου πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και πανηγυρίζει το τέλος του καθεστώτος Καντάφι.


Τανκς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γύρω από την κατοικία του Μουαμάρ Καντάφι άνοιξαν πυρ κατά των ανταρτών καθώς οι δυνάμεις που μένουν πιστές στον λίβυο συνταγματάρχη ελέγχουν μόλις το 5% της Τρίπολης.


Εκατοντάδες εξεγερμένοι με ημιφορτηγά που είναι εξοπλισμένα με εκτοξευτές ρουκετών κινούνται, τώρα, στην πρωτεύουσα της Λιβύης προς την κεντρική Πράσινη Πλατεία «Πλατεία των Μαρτύρων», σύμφωνα με ανταποκριτή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς στην Τρίπολη. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4651221


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS