Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Σύγχυση με ΦΠΑ πολλών ταχυτήτων"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Χάθηκαν τα αυγά και τα πασχάλια! Πέρα από τη διάκριση τουριστών σε έξυπνους (ξένους) και κουτούς (εγχώριους), αναζητείται εναγωνίως ο ορισμός της εστίασης για κάθε κατάστημα. Τραπεζάκια έξω έλεγε κάποτε ο Νιόνιος! Τραπεζάκια μέσα (κρυμμένα!) για να αποφευχθεί ο απεχθής χαρακτηρισμός, σήμερα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Διαχωρισμός στα τουριστικά πακέτα με καθιέρωση ΦΠΑ 23% στην εστίαση για τους Ελληνες και 13% για τους ξένους τουρίστες. Στο 13% τα τυποποιημένα προϊόντα και στο 23% τα παρασκευαζόμενα.

Σύγχυση στην αγορά έχει προκαλέσει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για καθιέρωση ΦΠΑ πολλών ταχυτήτων στον κλάδο της εστίασης και στον τουρισμό.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος εξαγγέλλει νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια, αποκλείει νέα μέτρα, λέγοντας ότι δεν τα αντέχει η κοινωνία, και δηλώνει ότι θα θέσει στις συζητήσεις με την τρόικα τις επιπτώσεις της βαθύτερης ύφεσης στους στόχους και στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
ΦΠΑ πολλών ταχυτήτων στην εστίαση, με εξαίρεση από το 23% των τουριστικών πακέτων για ξένους, καθώς και επαγγελμάτων και επιχειρήσεων που κυριαρχεί η εμπορία και πώληση τροφίμων, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.
Είπε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα ενιαία πακέτα εξαγωγικού τουρισμού και ανέφερε ότι επανεξετάζονται ένας ένας οι περίπου 137 κωδικοί της εστίασης, ώστε να μην εφαρμοστεί ο συντελεστής ΦΠΑ 23% στις περιπτώσεις όπου πωλούνται τρόφιμα και η πώλησή τους δεν αποτελεί εστίαση, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63327072

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS