Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Moody's: Υποβαθμίσεις αν διευρυνθούν οι εγγυήσεις"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το απολύτως αυτονόητο επισημαίνει η Moody's! Δεν μπορεί έμμεσα μέσω των εγγυήσεων να μειώνεται η τελική, πραγματική οικονομική στήριξη σε μια χώρα και αυτό να μην επηρεάζει τη συνολική αξιολόγηση για τις προοπτικές αυτής της οικονομίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Πιθανές διμερείς συμφωνίες για εγγυήσεις, όπως αυτή της Ελλάδας με την Φινλανδία, θα έχουν αρνητική επίπτωση στην αξιολόγηση των χωρών που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα στήριξης και μπορεί να καθυστερήσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, φέρνοντάς την ένα βήμα πιο κοντά στην χρεοκοπία, εκτιμά ο οίκος αξιολίογησης Moody's.
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης προέβλεψε ότι οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα απορρίψουν την σχετική συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας, καθώς ανάλογες συμφωνίες με άλλες χώρες του ευρώ θα περιόριζαν τα διαθέσιμα κεφάλαια για την χρηματοδότηση μελλοντικών προγραμμάτων διάσωσης.


Ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι εάν υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες συμφωνίες, τότε δεν θα πρόκειται για ευρωπαϊκή συμφωνία, αλλά για διμερή δάνεια.


Αυτά τα δάνεια, επισημαίνει ο οίκος, θα είναι σαφώς μικρότερα σε σχέση με ότι αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και τις άλλες χώρες που έχουν λάβει βοήθεια.


Παράλληλα, εγείρουν αμφιβολίες για τις συμφωνίες και το πλαίσιο λειτουργίας των μηχανισμών ευρωστήριξης, με βάση τις οποίες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τονίζουν ή εν πάση περιπτώσει υποστηρίζουν ότι έχουν λάβει αποφάσεις για την ανακοπή της κρίσης, επισημαίνει η Μοody's.


Πάντως, το θέμα αυτό επαναφέρει τις ανησυχίες «για την προθυμία και την ικανότητα ορισμένων Ευρωπαίων πολιτικών να προχωρήσουν στα απαιτούμενα βήματα για τη διάσωση του ευρώ», καταλήγει ο οίκος.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4651265

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS