Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Βενιζέλος: «Να δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα με τις εγγυήσεις»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Θλιβερό το φαινόμενο της "απογύμνωσης" λαοπρόβλητων στελεχών! Σε ένα ζήτημα για το οποίο προφανώς δεν είχε καταλάβει εξαρχής τις πλήρεις συνέπειες του, εκλιπαρεί για πολιτική λύση από τους "ανωτέρους" του, ανήμπορος να διαχειριστεί την τεράστια αρχική του "γκάφα"! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Παρέμβαση στους ομολόγους του της ευρωζώνης, από τους οποίους εμμέσως πλην σαφώς ζητά να δώσουν πολιτική λύση στο σίριαλ που άρχισε με το αίτημα της Φινλανδίας και άλλων κρατών μελών για την παροχή εγγυήσεων και να εφαρμοστούν αμέσως και πλήρως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, έκανε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, τον πρόεδρο της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον επίτροπο Ολι Ρεν και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο κ. Βενιζέλος αφήνει να εννοηθεί πως η Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε για να ξεπεραστούν τα εσωτερικά προβλήματα των 17 κρατών μελών.


«Τεχνικές λύσεις είναι εύκολο να βρεθούν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγονται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του προγράμματος», αναφέρει.


Το ζήτημα όμως, συνεχίζει, είναι κατ' εξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να στέλνονται πάντοτε καθαρά και θετικά μηνύματα τόσο προς τις διεθνείς αγορές όσο και προς τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.


Όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου δεν αφορούν μόνο ή κυρίως την Ελλάδα αλλά την ευρωζώνη συνολικά, συγκεκριμένα την ικανότητά της να διαχειριστεί την παρούσα οξύτατη φάση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Το ζήτημα αυτό, υπογραμμίζει, υπερβαίνει κατά πολύ τα προγράμματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και αφορά χώρες με πολύ μεγάλα οικονομικά μεγέθη.


Η Ελλάδα, τονίζει στην επιστολή του ο κ. Βενιζέλος, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που επέτρεψαν να ληφθούν οι ομόφωνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, έχει επιδείξει τη μέγιστη δυνατή καλοπιστία και ευελιξία προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση και πλήρης εφαρμογή τους.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4651192


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS