Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "«Δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη ένας ευρωπαίος ΥΠΟΙΚ»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Προφάσεις εν αμαρτίαις! Αναζητούνται συνεχώς "τεχνικές" δικαιολογίες για να αποφευχθεί το αυτονόητο της διοικητικής και παραγωγικής αναδιάρθρωσης της Ε.Ε. Η κρίση τους χτυπά με ένταση την πόρτα κι αυτοί κωφεύουν! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ....

Δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη η δημιουργία θέσης για έναν ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ».

«Δεν έχω πρόβλημα με την ιδέα ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών. Όμως, ως Γερμανός υπουργός Οικονομικών, λέω το εξής: η αποστολή μας εδώ και τώρα είναι βάσει των σημερινών συνθηκών να επιλύσουμε τα προβλήματα το ταχύτερο δυνατό».

«Δεν μπορούμε να πάμε τόσο μακριά και τόσο γρήγορα αν δεν καταφέρουμε να πείσουμε τους πληθυσμούς σε καθεμία χώρα και τους βουλευτές που τους εκπροσωπούν», προσέθεσε.

Κατά τη σύνοδο κορυφής που είχαν την Τρίτη στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ πρότειναν στους ευρωπαίους εταίρους τους «μια πραγματική διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ».

Ως προς αυτό, ο Σόιμπλε δηλώνει ότι η διακυβέρνηση αυτή που αναφέρθηκε στη σύνοδο κορυφής πρέπει να γίνει κατανοητή ως μια επιτροπή διακυβέρνησης κι όχι ως μια κυβέρνηση με την κυριολεκτική έννοια του όρου. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=87391&catID=2


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS