Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "The Guardian: «Η επιστροφή Στρος Καν θα ατίμαζε τη γαλλική αριστερά»"

Η αριστερή βρετανική εφημερίδα «The Guardian» εκτιμά σήμερα, Τετάρτη, πως μια επιστροφή του Ντομινίκ Στρος Καν στην πολιτική, μετά την άρση των κατηγοριών εναντίον του στις ΗΠΑ, «θα ατίμαζε τη γαλλική αριστερά» και υπογραμμίζει πως «ένας Μπερλουσκόνι είναι αρκετός».

«Η πολιτική καριέρα του είναι τελειωμένη. Δεν πρέπει να αναστηθεί. Δεν μπορεί πλέον να έχει το σεβασμό που είναι απαραίτητος για έναν υψηλού επιπέδου υπουργό, ακόμη περισσότερο για έναν αρχηγό κράτους. Ένας Μπερλουσκόνι είναι αρκετός», γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στον 74χρονο Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πλήττεται από πολυάριθμα σεξουαλικά σκάνδαλα.

«Μια αποκατάσταση του κ. Στρος Καν θα ατίμαζε τη γαλλική αριστερά. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει ήδη αρκετά προβλήματα χωρίς να αφεθεί να ταπεινωθεί με τόσο προσβλητικό τρόπο», συνεχίζει το κύριο άρθρο της εφημερίδας, που είναι πολύ επικριτικό για το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Θεωρώντας «εντελώς αδιανόητο τον ρεβανσιστικό τόνο που υιοθετούν τόσοι Γάλλοι σοσιαλιστές», η «Guardian» εκτιμά πως η παύση των διώξεων εναντίον του Ντομινίκ Στρος Καν «δεν θα έπρεπε να προκαλεί μια τεράστια ανακούφιση, αλλά μια τεράστια αμηχανία».

«Δεν αθωώθηκε. Αφέθηκε ελεύθερος στη βάση μιας τεχνικής λεπτομέρειας, έστω κι αν είναι ζωτικής σημασίας», προσθέτει η εφημερίδα. «Σε ποιο κόσμο ζουν άραγε οι ηγέτες του Σοσιαλιστικού Κόμματος;», αναρωτιέται.

Οι άλλες βρετανικές εφημερίδες αντιμετωπίζουν το θέμα μόνον ειδησεογραφικά.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/08/2011_403344


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS