Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Παρέλαση"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Άτοπες κάποιες φιλοκυβερνητικές δηλώσεις του Προέδρου, ακόμα πιο άσκοπη η αμαύρωση της παρέλασης που δίνει επιχειρήματα σε όσους στοχεύουν στην κατάργηση της. Η εκδήλωση είναι εθνική υπόθεση και δεν αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση. Υπάρχουν πιο ευφάνταστοι και πιο ουσιαστικοί τρόποι να εκδηλωθεί η δεδομένη κοινωνική οργή για την κυβερνητική πολιτική. Αυτή η λογική δίνει βάση σε όσους επιθυμούν να καταλαμβάνουν εθνικά μνημεία (πχ Ακρόπολη) ή να καίνε εθνικά σύμβολα (σημαία) επειδή διαφωνούν με το εκάστοτε καθεστώς! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Αποχώρησε πριν λίγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το χώρο από όπου θα παρακολουθούσε την στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ματαιώθηκε εξαιτίας κινητοποιήσεων πολιτών.

«Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη,» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας φανερά οργισμένος λίγο πριν αποχωρήσει, κάνοντας λόγο για αμαύρωση της επετείου.

Οργισμένος για αυτήν την εξέλιξη ήταν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε.

Έκρυθμη πάντως παραμένει η κατάσταση μέχρι αυτήν την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης όπου στις 11 το πρωί επρόκειτο να ξεκινήσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια η στρατιωτική παρέλαση.

Προτού ξεκινήσουν τα πεζοπόρα τμήματα, διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα εναντίον του πολιτικού κόσμου κατέλαβαν το οδόστρωμα και εμπόδισαν την έναρξη της παρέλασης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ήσαν παρούσες. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/10/2011_412274


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS