Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Τριγμοί στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αποδεικνύεται τελικά στην πράξη, ότι η εσπευσμένη και χωρίς ανάλογες δομές προσφυγή σε ένα κοινό νόμισμα κατέστησε την Ε.Ε. τον αδύναμο διεθνή οικονομικό και πολιτικό κρίκο δημιουργώντας συνθήκες ακόμα και για τη διάλυση της στα εξ ων συνετέθη! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Εν μέσω «αποστασιών» από 81 βουλευτές της «γαλαρίας» του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μπορεί προς το παρόν να αναπνεύσει ανακουφισμένος.

Στην πρωινή καίρια για το μέλλον της Βρετανίας ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη στο βρετανικό Κοινοβούλιο, το κόμμα των Συντηρητικών με πλειοψηφία 372 βουλευτών, όπως έγραψε το Skynews, υπέρ της κυβερνητικής θέσης και κατά του δημοψηφίσματος για τη θέση της χώρας του στην ΕΕ, οι Tories αναδείχθηκαν νικητές.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, που γοργά μετατράπηκε σε νομισματική και οικονομική, αλλά ουδέποτε σε πολιτική, πολύ περισσότερο σε κοινωνική ένωση, αργά ή γρήγορα θα δεχόταν πιέσεις και θα μετρούσε τις αντοχές της. Η οικονομική κρίση που τη σαρώνει απλώς επισπεύδει τις εξελίξεις …

Η άτεγκτη στάση που τηρούν οι κεντροευρωπαϊκές χώρες απέναντι στις ασθενέστερες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου, με πρώτο «θύμα» ή «πειραματόζωο» την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την απουσία κοινού οράματος των πολιτικών ταγών της Ένωσης, ήδη επιφέρουν τους πρώτους τριγμούς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. (Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=154334


Share




Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS