Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Οι πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Τυνησία"

Οι Τυνήσιοι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν ελεύθερα για να εκλέξουν μια Συντακτική Συνέλευση, εννέα μήνες μετά τη λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος Μπεν Αλι και αποτέλεσε το έναυσμα της Αραβικής Άνοιξης.

Τα εκλογικά τμήμα άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 19:00. Τουλάχιστον επτά εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν 217 μέλη μιας Συντακτικής Συνέλευσης η οποία θα καταρτίσει το νέο Σύνταγμα και θα ορίσει μια προσωρινή κυβέρνηση μέχρι τη διεξαγωγή των γενικών εκλογών.

«Δεν έκλεισα μάτι όλη νύχτα από τη χαρά μου που ψηφίζω για πρώτη φορά στη ζωή μου σε ελεύθερες εκλογές», δήλωσε ο 62χρονος Χουσίν Χλίφι, ο πρώτος που ψήφισε σε εκλογικό τμήμα του κέντρου της Τύνιδας. «Η Τυνησία προσφέρει σήμερα σε όλο τον κόσμο ένα μπουκέτο λουλούδια, ελευθερίας και αξιοπρέπειας», τόνισε.

Ο μεγάλος άγνωστος της ψηφοφορίας αυτής είναι το ποσοστό συμμετοχής σε ένα πολιτικό τοπίο αναμορφωμένο για τις εκλογές, των οποίων για πρώτη φορά τα αποτελέσματα, δεν είναι εκ των προτέρων γνωστά. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=100515&catID=4


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS