Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Fitch: Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και η χρεοκοπία αναπόφευκτη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το ζήτημα δεν είναι οι θέσεις του Fitch για την Ελλάδα, αλλά το γεγονός ότι προεξοφλεί την αδυναμία τέτοιων αποφάσεων να βάλουν τέλος στη διάχυση της κρίσης στην Ευρωζώνη. Όποια κι αν είναι οι κερδοσκοπικά κίνητρα τους, το διακύβευμα της Ευρωπαϊκής σταθερότητας περνά μέσα από ένα άλλο όραμα για το ρόλο της Ε.Ε. και του ευρώ. Κι αυτό μοιάζουν να μην το αντιλαμβάνονται πλήρως οι ταγοί μας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Δεν θα υπάρξει «γρήγορη λύση» στο πρόβλημα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ενόψει της αυριανής κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

«Δεν θα υπάρξει γρήγορη λύση, ανεξάρτητα από το τι θα προκύψει από τη σύνοδο της Τετάρτης» είπε σύμφωνα με τη Wall Street Journal ο Τόνι Στρίνγκερ, ο επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων στη Fitch.

Ο Στρίνγκερ χαρακτήρισε μάλιστα την Ελλάδα αφερέγγυα, ενώ υποστήριξε ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι αναπόφευκτη, εκφράζοντας επίσης τις ανησυχίες του για την Ιταλία και την Ισπανία.

Η Fitch σημειώνει ότι οι τράπεζες στις περιοχές αυτές έχουν αθροιστικά έκθεση της τάξης των 360 δισ. ευρώ στο προβληματικό κρατικό χρέος της Ευρώπης, την ώρα που η αγορά προεξοφλεί ήδη σημαντική υποβάθμιση του ιταλικού και του ισπανικού χρέους.

Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, η τοποθέτηση αυτή του κ. Τόνι Στρίνγκερ αφού μπορεί να θεωρηθεί και σαν μια έμμεση προσπάθεια να ακυρωθούν απριόρι τα όποια αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης.

Πηγή: Wall Street Journal


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=154397


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS