Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Ο Τσίπρας «επενδύει» στον Μίκη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο Τσίπρας επενδύει σε ένα μείγμα πρωτοφανούς συναισθηματικού λαϊκισμού, "χαϊδεύοντας" από τη μια τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τους λαθρομετανάστες, ενώ από την άλλη θεωρεί ότι με γενικολογίες παλαιοκομματικών αριστερόστροφων ιδεολογημάτων περί κοινωνικοποίησης της παραγωγής και νέων προσλήψεων στο δημόσιο θα δώσει όραμα για αυτόν τον τόπο! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Περίοδο εντατικών διεργασιών σύγκλισης µε δυνάµεις του «σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ» διανύει η Κουµουνδούρου, στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειας που καταβάλλει για τη συγκρότηση ενός «νέου συνασπισµού εξουσίας» αντιµνηµονιακής και αντινεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, ο οποίος θα εκτείνεται από τον σοσιαλιστικό χώρο και τη «ριζοσπαστική Αριστερά» ως και τις προοδευτικές-πατριωτικές δυνάµεις, έχοντας ορίζοντα εκλογικό αλλά και µετεκλογικό. Η κινητικότητα που καταγράφεται είναι έντονη, καθώς πυκνώνουν οι επαφές µε στελέχη και δυνάµεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια να διερευνηθούν τα περιθώρια µιας ευρείας πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας. Η Κουµουνδούρου διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας και µε τη «Σπίθα» του κ. Μ. Θεοδωράκη.

Οι επιτελείς της Κουµουνδούρου δεν σπεύδουν να χαρούν για τα αποτελέσµατα του πρώτου κύκλου συζητήσεων που έχει ολοκληρωθεί, διατηρώντας προσεκτική στάση, αλλά εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι «η επιµονή µας στην αναγκαιότητα συγκρότησης αυτού του “µετώπου” θα αγκαλιαστεί από ευρύτερες δυνάµεις για τη διαµόρφωση ενός νέου πόλου εξουσίας µε εναλλακτική πρόταση σε αντιµνηµονιακή και αντινεοφιλελεύθερη κατεύθυνση». Στο πλαίσιο αυτό η παρουσία του διαγραφέντος από την ΚΟ του ΠαΣΟΚ, ανεξάρτητου βουλευτή κ. Π. Κουρουµπλή στην οµιλία του κ. Αλ. Τσίπρα στο Αγρίνιο, πρωτεύουσα της εκλογικής του περιφέρειας, ήταν ένα γεγονός που εξελήφθη ως «ένδειξη του καλού κλίµατος ανάµεσά τους».

Ο ίδιος εµφανίζεται θετικός σε µια προοπτική συνάντησης ευρύτερων αντιµνηµονιακών δυνάµεων, ενώ ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη µια πολιτική πρωτοβουλία προερχοµένων από το ΠΑΣΟΚ για κοινό βηµατισµό µε τις δυνάµεις της «Κεντροαριστεράς», στην οποία εκτός του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσουν και τη ∆ηµοκρατική Αριστερά του κ. Φ. Κουβέλη, αν και η τελευταία έχει τηρήσει αρνητική στάση ως προς τις ενωτικές εκκλήσεις του κ. Τσίπρα. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, όπως ο ίδιος δήλωσε στο Βήµα online, την προσεχή Τετάρτη προγραµµατίζεται συνάντηση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση πολιτικής κίνησης.

Στις συζητήσεις αυτές λαµβάνουν µέρος, µεταξύ άλλων, και ο κ. Ν. Κοτζιάς, πρώην στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να διατηρεί παράλληλα διαύλους επικοινωνίας µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίσιµος παράγοντας στο πεδίο των διεργασιών στον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο αναδεικνύεται ο κ. Μ. Θεοδωράκης και η «Σπίθα», η οποία δεν αποκλείει τη συµµετοχή της στις εκλογές υπό προϋποθέσεις. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=427434


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS