Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Αλλάζει το προφίλ του άστεγου της Αθήνας"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όλο και μεγαλύτερο μέρος πολιτών οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση με άλλους να επιλέγουν την μετανάστευση κι άλλους να περιφέρουν την ύπαρξη τους σε συνθήκες απαξίωσης. Είναι παράλογο λοιπόν που άνθρωποι με υψηλό πνευματικό επίπεδο αλλά άγνωστη κοινωνική προοπτική περιδινίζονται σε αυτοκαταστροφικές σκέψεις; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η ανεργία βγάζει στο δρόμο απλούς πολίτες, αντί των εξαρτημένων και των ψυχικά ασθενών που κυριαρχούσαν μέχρι σήμερα, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Αύξηση 20%-25% στον συνολικό αριθμό των αστέγων.

Ο χάρτης του φαινομένου των αστέγων που ζουν στους κεντρικούς δρόμους των ελληνικών πόλεων διαφοροποιείται δραματικά την τελευταία περίοδο, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΜΚΟ "Κλίμακα" ο αριθμός των ανθρώπων που είναι άστεγοι έχει αυξηθεί κατά 20% ως 25% το τελευταίο διάστημα και μάλιστα με αστέγους "νέας γενιάς" που δεν έχουν σχέση με το προφίλ τους μέχρι σήμερα.

Η ανεργία οδηγεί στην εξαθλίωση άτομα από όλες τις ηλικιακές ομάδες και τις επαγγελματικές δραστηριότητες, μερικές φορές μαζί με τις οικογένειές τους, καθώς αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα προς το ζειν. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63495367


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS