Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Γ. Παπανδρέου: "Αύριο θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα""

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πολιτικά τη σελίδα την γυρίζει πάντα ο κυρίαρχος λαός με τις αποφάσεις του, οπότε να το πάρουμε ως προαγγελία παράδοσης της εξουσίας! Γιατί οικονομικά δεν γυρίζει καμιά σελίδα το μεγάλο "κούρεμα". Απλά ανοίγει ένα νέο, άγνωστο κεφάλαιο στην Ελληνική ιστορία με απροσδιόριστες συνέπειες και ασαφή προοπτική! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Έκκληση για νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ενότητα απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σε όλα τα πολιτικά κόμματα και σε όλους τους παράγοντες του δημόσιου βίου. Ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε ότι στη διαπραγμάτευση με τις χώρες της ευρωζώνης η κυβέρνηση έχει θέσει δύο στόχους : να επιτευχθεί μια λύση στο πρόβλημα του χρέους που θα είναι ασφαλής για τους Έλληνες και να αρθούν τα σημαντικότατα βάρη από το χρέος.

«Το χρέος που παραλάβαμε», όπως επισήμανε σήμερα ο πρωθυπουργός, δημιουργώντας την αίσθηση ότι έχει ξεκινήσει ένα προεκλογικού τύπου παίγνιο επίρριψης ευθυνών για την σημερινή κατάσταση που παραπέμπει σε πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τις τράπεζες να σηκώσουν βάρος του προβλήματος, δημιουργώντας συνειρμούς ότι το κούρεμα της αξίας των ομολόγων θα είναι αναντίστοιχο προς τις επιθυμίες των Ελλήνων τραπεζιτών.

Αμέσως μετά την είσοδό του στο γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι "δίνουμε όλες αυτές τις μέρες, θα έλεγα όλη αυτή την περίοδο, μια πολύ μεγάλη μάχη, μια πολύ δύσκολη και σκληρή μάχη να άρουμε το μεγάλο βάρος που έχει πέσει στον ελληνικό λαό, από το χρέος που παραλάβαμε".

Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να υπενθυμίσει ότι υπεύθυνος για τη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση δεν είναι ο ίδιος αλλά οι προκάτοχοί του, ερμηνεία που ενισχύει τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση βαδίζει ήδη στο δρόμο για τις εκλογές -σενάριο που τροφοδοτήθηκε από τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η νέα συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=154400


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS