Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Το μυστικό της μακροζωίας"

Ο Τζορτζ Εμπερχαρντ τον περασμένο μήνα συμπλήρωσε 107 χρόνια ζωής και οι επιστήμονες επιθυμούν διακαώς να μάθουν πώς τα κατάφερε. Ετσι ο αειθαλής Τζορτζ και άλλοι 99 υπεραιωνόβιοι θα δώσουν δείγμα από το DNA τους προκειμένου να εξεταστεί με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Genomics X Prize, τον οποίο χρηματοδοτεί το ίδρυμα X Prize του Ελληνοαμερικανού Πίτερ Διαμαντή.

Το ίδρυμα X Prize, πιο γνωστό για τον διαγωνισμό για τις διαστημικές πτήσεις, προσφέρει 10 εκατομμύρια στους ερευνητές που θα αποκωδικοποιήσουν τα πλήρη γονιδιώματα 100 ατόμων μεγαλύτερων των 100 ετών.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι το DNA από πολύ ηλικιωμένους υγιείς ανθρώπους μπορεί να τους προσφέρει ενδείξεις για τα αίτια της μακροβιότητάς τους. Και αυτό κάποια μέρα ίσως οδηγήσει σε φάρμακα που θα βοηθήσουν και τους υπόλοιπους να παραμείνουμε επί μακρόν υγιείς. Οταν κάποιος κλείνει, για παράδειγμα, τα 105, «είναι πολύ δύσκολο να έχει φθάσει εκεί χωρίς κάποια γενετικά πλεονεκτήματα», λέει ο δρ Τόμας Περλς, ειδικός της γηριατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4668407


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS