Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Μας παίρνουν, «εθελοντικά», το... κεφάλι"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με τη νέα ανεπανάληπτη κυβερνητική επιτυχία δεν μας παίρνουν απλά το κεφάλι, το οποίο πολιτικά δεν λειτουργούσε και ιδιαίτερα αποδοτικά γι' αυτό και συσσωρεύτηκαν τα αδιέξοδα, αλλά κυρίως την ψυχή και την ελπίδα για μια αποτελεσματική διαχείριση του κράτους και της οικονομίας προς όφελος των πολιτών της! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε λύση μεγάλου κουρέματος του ελληνικού χρέους με την «εθελοντική και εκούσια» συμμετοχή των ιδιωτών ούτως ώστε «να μη σημειωθεί πιστωτικό γεγονός» (χρεοκοπία) προσανατολίζεται η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε, η οποία όμως δεν κατόρθωσε χθες να συμφωνήσει και όλες οι ελπίδες πλέον στρέφονται στη νέα σύνοδο της Τετάρτης.

Το ποσοστό κουρέματος είναι ακόμα το ζητούμενο, όμως φαίνεται ότι περνάει η γραμμή της Γερμανίας για μεγάλο κούρεμα.

Χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, στο χρονικό κενό μεταξύ της συνόδου των 27 και της συνόδου των χωρών της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους Ανγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ και Ζοζέ Μπαρόζο. Στη συνάντηση ήταν και ο Ευ. Βενιζέλος.

Μετά τη συνάντηση κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάς έλεγαν ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μέσα από δημόσια και ιδιωτική συμμετοχή, αλλά με στόχο η ιδιωτική συμμετοχή να αυξηθεί και να μειωθεί η δημόσια και «να μη σημειωθεί πιστωτικό επεισόδιο».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν συμφωνήσουν στην εθελοντική τους συμμετοχή, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι «θα συνεχιστούν οι πιέσεις...», δήλωση που αποκαλύπτει ότι ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί η εθελοντική συμμετοχή. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=320323


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS