Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Σκληρό πόκερ στη Σύνοδο Κορυφής"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ποιες θα είναι άραγε οι επιπτώσεις μιας νέας μεγάλης μόχλευσης για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στην ανάπτυξη της Ε.Ε. που ήδη έχει υποστεί σημαντικές πιέσεις. Αυτές οι τεθλασμένες, ασύνταχτες και χωρίς όραμα, λογιστικές τακτοποιήσεις οδηγούν την Ε.Ε. στη συνολική καθίζηση και τη χώρα μας σε μόνιμη επιτήρηση! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Όπως μετέδωσαν διπλωματικές πηγές κοντά στη συζήτηση δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο οι τράπεζες θα αποκτήσουν τα 108 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση.

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως όποια τράπεζα ή κράτος αναζητήσει ως έσχατη λύση κοινοτική χρηματοδότηση, θα πάει σε μνημόνιο. «Θυμηθείτε ότι η Ιρλανδία μπήκε σε μνημόνιο για να κάνει bail out στις τράπεζές της. Το ίδιο θα συμβεί και για όποιον ακολουθήσει. Ακόμη και για τη Γαλλία», ανέφερε χαρακτηριστικά διπλωματική πηγή από την οποία το real.gr ζήτησε διευκρινίσεις. Το σκηνικό είναι ρευστό και αναμένονται έως την Τετάρτη νέες συνεδριάσεις τόσο του Ecofin όσο και του Eurogroup...

FT: "Κούρεμα" έως και 60% - Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να βρουν 108 δισ. ευρώ σε νέο κεφάλαιο

Eνόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, οι υπουργοί Οικονομικών προσανατολίζονταν χθες βράδυ σ' ένα κούρεμα έως και 60% του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τους βρετανικούς Finanacial Times. Χθες το απόγευμα σε άρθρο της, η εφημερίδα δημοσίευε ότι το "κούρεμα" πρέπει να συνοδεύεται και από αξιόπιστο σχέδιο.

Επιπλέον, σε σημερινό δημοσίευμα οι FT αναφέρουν ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να βρουν περίπου 108 δισ. ευρώ για τους επόμενους έξι-εννιά μήνες ύστερα από τη συμφωνία για την ενίσχυσητου τραπεζικού συστήματος των υπυοργών Οικονομικών της ΕΕ. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=100307&catID=2


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS