Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Ευρωζάλη από τα «βέτο» της Μέρκελ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ανατροπές, μπλόφες κι απειλές! Το όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στην πράσινη τσόχα των μικροπολιτικών εθνικών συμφερόντων και των κερδοσκοπικών πρακτικών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Εκρηκτική κατάσταση διαμορφώνεται στις Βρυξέλλες λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Μπλόφες και απειλές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Αναταράξεις προκαλεί το γερμανικό βέτο. Η προαναγγελία για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 60% δημιουργεί ερωτηματικά. Αφορούν τις εγγυήσεις που θα δοθούν, ώστε να διασφαλιστεί η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών.

Θρίλερ με ανατροπές, μπλόφες και εκατέρωθεν απειλές και εκβιασμούς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν από τις κρισιμότατες συνόδους κορυφής της ΕΕ και της Ευρωζώνης.Με την Ευρώπη να έχει... ζαλιστεί από τις σκληρές συγκρούσεις και τα "βέτο" της Ανγκελα Μέρκελ, στόχος της αποψινής Συνόδου της Ευρωζώνης, η οποία αναμένεται μαραθώνια και ενδεχομένως να συνεχιστεί και την Πέμπτη, είναι κατ' αρχήν πολιτική συμφωνία σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, την οποία στη συνέχεια θα εξειδικεύσουν οι υπουργοί Οικονομικών των "27".

Πάντως, η εμπλοκή που παρουσιάζεται σε μια σειρά από θέματα οδήγησε χθες την πολωνική προεδρία της ΕΕ να ματαιώσει την προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνεδρίαση του Ecofin, η οποία είχε στόχο να προετοιμάσει τις συζητήσεις των Ευρωπαίων ηγετών.

Η ματαίωση αυτής της συνεδρίασης προκάλεσε τη δυσφορία των 10 χωρών-μελών της ΕΕ που δεν είναι μέλη του ευρώ, καθώς θεωρούν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον ερήμην τους.
Την κατάσταση έχουν πλέον πάρει στα χέρια τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι σε αυτήν την "ώρα μηδέν" επιχειρούν να δώσουν "καθαρές" λύσεις. Στα ανοιχτά και αλληλένδετα θέματα της Συνόδου παρατηρείται τριπλή εμπλοκή στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους (το οποίο σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα "κλείσει" στο 50 με 60%), στον ρόλο της ΕΚΤ στα προγράμματα διάσωσης και στην Ιταλία. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63495105


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS