Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Γ. Παπανδρέου: «Τώρα είναι ώρα για σκληρή δουλειά!!»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αυτοκριτική για την ανικανότητα, τις καθυστερήσεις, τις αυτοδιαψεύσεις, τη λάθος πολιτική! Όχι δα! Απλή έμμεση ανακοίνωση νέου γύρου πιο σκληρών μέτρων, μεγαλύτερης αβεβαιότητας και απρογραμμάτιστων συνεπειών! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το μήνυμα ότι οι αποφάσεις των Βρυξελλών σηματοδοτούν «την επιτυχή απόληξη των θυσιών που έκαναν τα τελευταία δύο χρόνια οι πολίτες», αλλά και «την ευθύνη της κυβέρνησης να εργαστεί σκληρά για να τις φέρεις εις πέρας» θέλησε να προτάξει χθες με διάγγελμά του ο πρωυπουργός, προκειμένου να σταματήσει οριστικά κάθε συζήτηση περί πρόωρων εκλογών.

«Τώρα που εξασφαλίσαμε τη βιωσιμότητα του χρέους, μπορούμε να αφιερωθούμε σε όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη για να αλλάξουμε τη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Παπανδρέου, ζητώντας από τους πολίτες «να δουλέψουμε όλοι, γιατί εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα και όχι κάποιοι μάγοι ή από μηχανής θεοί». Παράλληλα, επιδιώκοντας να τερματίσει και τα σενάρια περί συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ., που τροφοδοτούσαν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην ενημερώσει ο ίδιος τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά τούτο να το πράξει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

Κίνηση σαφώς εσκεμμένη, προκειμένου να εκφράσει εμπράκτως την όχλησή του για τον τρόπο που «υποδέχθηκαν» τις αποφάσεις τα κόμματα της Αριστεράς και κυρίως ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος τις απαξίωσε μιλώντας για επιστροφή στο 2009 διά της επιβολής δεκαετούς λιτότητας μέχρι το 2020.

«Διαπραγματευτήκαμε σκληρά και καταφέραμε να διαγράψουμε ένα πολύ σημαντικό μέρος του χρέους μας από τις πλάτες του ελληνικού λαού» ήταν η σχετική απάντησή του στις αιτιάσεις της Ν.Δ., ενώ θέλοντας να κατευνάσει τις αμφιβολίες που εκφράστηκαν και στο κυβερνών κόμμα για «γκρίζες ζώνες στο τελικό κείμενο των συμπερασμάτων» εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «αυτή η απόφαση σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργεί πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα ή για τις συντάξεις.Το αντίθετο» υποστήριξε.


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100056_28/10/2011_460920


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS