Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Περιμένουν πολιτικές εξελίξεις, αντιδρούν για πρόωρες κάλπες"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσοι επένδυσαν στους ρητορικούς ακροβατισμούς Βενιζέλου για να ανακοινώσουν ημερομηνίες εκλογών, μάλλον δεν είχαν κατανοήσει ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απλά τοξικά πολιτικά ομόλογα με μηδενική αξία. Πάντως τα υπονοούμενα Παπουτσή για διαπλοκή θα έπρεπε να απευθύνονται στην κυβέρνηση του κι όχι στη διάθεση κάποιων για ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

"Όχι" στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λένε υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αρκετοί εκ των οποίων πάντως δεν αποκλείουν πολιτικές πρωτοβουλίες και εξελίξεις.

Ιδιαιτέρως επιθετική και λίαν υπαινικτική ήταν η χθεσινή δήλωση του υπουργού, Χρ. Παπουτσή, ο οποίος σε ερώτηση για το αν μετά τη Σύνοδο Κορυφής έρχονται πιο κοντά οι εκλογές, απάντησε χαρακτηριστικά:

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που παρέχει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση, δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να συνδράμει τις επιδιώξεις της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής στη χώρα μας - από την άποψη αυτή θα στηρίξει με αποφασιστικό τρόπο τις προσπάθειες του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, που είναι εθνικού χαρακτήρα".

Οι... υπαινιγμοί του κ. Παπουτσή ήρθαν τη στιγμή που τα σενάρια των πρόωρων εκλογών "επανέρχονται" και κάποιοι τα συνδέουν με το αποτέλεσμα της επιλογής να υπερψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση από "180" βουλευτές. Στην κυβερνητική παράταξη όμως αυτό που κυριαρχεί αφορά στην άποψη ότι ακόμη και η επιλογή του "180" δεν οδηγεί απαραίτητα σε εκλογές...

Ο Αν. Λοβέρδος

"Οι εκλογές δεν είναι λύτρωση. Οι πολιτικές λύσεις δεν εξαντλούνται στις εκλογές", δήλωσε εν τω μεταξύ ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος στηρίζει την εκδοχή κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.

"Ο τόπος έχει ανάγκη από συναίνεση, όχι για λόγους εικόνας, αλλά για λόγους ουσίας", λέει η Φώφη Γεννηματά και εξηγεί: "Τι μπορεί να είναι αυτό που μπορεί να μας ενώσει σε πρώτη φάση; Η συμφωνία ότι η λύση δεν μπορεί παρά να έρθει από την πολιτική.

Η συμφωνία ότι έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο δεν κάνεις εκλογές".

Εναντίον των πρόωρων εκλογών τάσσονται τέλος "πράσινοι" βουλευτές, εκτιμώντας ότι δεν θα φέρουν λύση αλλά τον κίνδυνο μιας παρατεταμένης περιόδου διχασμού και πολιτικής αστάθειας.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63495145


Share




0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS