Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - "Αλλάζουν όλα στις οικοδομικές άδειες"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οποιαδήποτε εξέλιξη μειώνει τη γραφειοκρατία είναι θετική. Βέβαια με τη λογική που διέπει την Ελληνική αγορά πολύ φοβάμαι ότι ο τρόπος που επιλέγεται μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες τεχνικές αυθαιρεσίες και ελλιπέστερο έλεγχο. Εύχομαι να διαψευσθούμε! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Μαρτίου ο νόμος που προβλέπει τον νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών, απλοποιώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα, η αρμόδια υπηρεσία δόμησης του δήμου, εντός πέντε ημερών και μόνο με την κατάθεση από μέρους του ενδιαφερομένου πολίτη της αίτησης, του τοπογραφικού διατάγματος και του διαγράμματος δόμησης καθώς και του αποδεικτικού καταβολής εισφορών, θα εκδίδει την έγκριση δόμησης αφού ελέγξει το σύννομο των υποβαλλόμενων στοιχείων.

Όλες οι μελέτες υποβάλλονται με αποκλειστική ευθύνη του μελετητή. Επομένως δεν ελέγχονται από τις Υπηρεσίες Δόμησης δεκάδες δικαιολογητικά και μελέτες, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αντίθετα απλοποιείται η διαδικασία της αδειοδότησης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=96514

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS