Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "Δύο εκατ. πολίτες θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα θέμα που το έχουμε σχολιάσει πολλές φορές. Τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα μπορούσαν να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης. Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς δημιουργούν εξόφθαλμες αδικίες και μετατρέπονται σε κρεβάτι του Προκρούστη που προσπαθεί να φέρει τους πάντες σε έναν ιδεατό μέσο όρο. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τα νέα τεκμήρια «καίνε» και απειλούν κυρίως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που διαμένουν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη κατοικία και διαθέτουν ένα αυτοκίνητο μικρό ή μεσαίου κυβισμού.

Στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης κινδυνεύουν να πιαστούν φέτος περίπου 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ο φόρος θα προσδιοριστεί όχι με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα, αλλά με τα τεκμαρτά, αν αυτά είναι υψηλότερα. Ετσι, παρά την καθήλωση μισθών και εισοδημάτων και σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, όσοι φορολογούμενοι έχουν περιουσιακά στοιχεία υψηλής τεκμαρτής αξίας κινδυνεύουν να πιαστούν στα δίχτυα των αυξημένων τεκμηρίων που αγγίζουν 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα, φτάνουν το 60% για πισίνες και εκτοξεύονται στο 200% για σκάφη αναψυχής. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112829004

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS