Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - "Αίσιο τέλος στην ομηρία της Κομοτηνής"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η απελπισία που φέρνει η απώλεια της δουλειάς και η απρόσμενη αναστάτωση της καθημερινότητας ενός οικογενειάρχη μπορεί να προκαλέσει και τις πιο παράλογες κινήσεις. Δεν είναι όμως λύση σε ένα γενικευμένο πρόβλημα ο εκβιασμός κατά της ζωής συμπολιτών, ούτε θα βελτιώσει το εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα η αυτοδικία. Αρκεί να σκεφτούμε σε ποια κατάσταση θα οδηγούμασταν ως κοινωνία, αν κάθε απολυμένος μετέτρεπε τη δίκαιη αγανάκτηση σου σε τέτοια επικίνδυνη αντίδραση. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Παραδόθηκε, λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο 52χρονος που ήταν «ταμπουρωμένος» στις εγκαταστάσεις της εταιρίας HELESI, στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, κρατώντας ομήρους δύο υπάλληλους της επιχείρησης για περίπου 12 ώρες. Οι δύο όμηροι είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που έγιναν νωρίτερα, ο δράστης έθεσε δύο αιτήματα, προκειμένου να πειστεί να παραδοθεί. Το πρώτο αίτημα αφορούσε στην καταβολή δεδουλευμένων ύψους 31 χιλιάδων ευρώ, που όπως ισχυρίζεται του οφείλει η επιχείρηση. Το δεύτερο αίτημα αφορούσε στην επαναπρόσληψή του στην εταιρία, στην οποία εργαζόταν από τον Ιούλιο του 2000 έως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, οπότε και απολύθηκε. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/03/2012_430620

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS