Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - "Ποια… επίθεση;"

Του Τάσου Ευαγγελίου

Πολύς λόγος έγινε και αρκετό μελάνι χύθηκε για να περιγραφεί η «επίθεση» του Αντώνη Σαμαρά στην Αριστερά κατά την προχθεσινή ομιλία του στη Βουλή. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι για ποια επίθεση μιλάμε. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε μια αποστροφή ουσιαστικά του λόγου του κατέγραψε μια πραγματικότητα δίνοντας απάντηση σε όλα όσα τα κόμματα της Αριστεράς κατά καιρούς υποστηρίζουν.

Τι είπε; Ότι τα κόμματα της Αριστεράς δεν είναι αμέτοχα. Δεν μπορούν να κάθονται σε μια γωνία και να πετροβολούν όλους τους άλλους. Ειδικά δε ανεφέρθη σε όλα όσα ο κακώς νοούμενος συνδικαλισμός έχει «επιτύχει» τόσα χρόνια, δηλαδή ακόμη και την αποχώρηση επιχειρήσεων από τη χώρα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η εύρυθμη λειτουργία τους.

Είναι νωπές οι μνήμες από όσα συνέβησαν στα λιμάνια, όπως νωπές και οι μνήμες των καταλήψεων προκειμένου να μην καταστεί εφικτή η επένδυση των Κινέζων στο κεντρικό λιμάνι της χώρας. Και πολλά άλλα. Μια πραγματικότητα κατέγραψε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και αυτό χαρακτηρίστηκε «επίθεση». Γιατί; Μα διότι η Αριστερά είναι κάτι σαν ταμπού, σαν ιερό τοτέμ στην Ελλάδα, που κανείς δεν μπορεί να το αγγίξει. Όμως τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς συζητούνται και συζητούνται πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά σιγά. Όχι δυνατά.

Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει και η Αριστερά να μάθει να δέχεται κριτική, αλλά και να κάνει αυτοκριτική. Διότι έστω και η δημοσκοπική άνοδός της την καθιστά υπεύθυνη ως προς τις πράξεις της αλλά και τα λόγια της. Και πρέπει τα κόμματα της Αριστεράς να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους. Και να πουν αλήθειες στον λαό για το τι προτείνουν ή τι προτίθενται να πράξουν.


ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=57850

Share


Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS