Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - "Αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος αν δεν πληρωθεί το τέλος ακινήτων"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι δικαστές έκριναν το προφανές! Ότι κανείς φόρος δεν μπορεί να συνδέεται με τη διακοπή παροχής ενός κρίσιμου κοινωνικού αγαθού όπως η ηλεκτροδότηση. Για να είναι όμως και "πολιτικώς ορθοί" με την εξουσία διατήρησαν το δικαίωμα να ανασκευάσουν την απόφαση τους εφόσον το μέτρο μετατραπεί σε μόνιμο φόρο!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο Παν. Πικραμμένος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) έκριναν ότι η επιβολή του «χαρατσιού» ή όπως επίσημα λέγεται του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη.

Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112829102

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS